Mag de triageprofessional de urgentie ophogen of verlagen? En/of de vervolgactie aanpassen?
Ja, de triageprofessional mag de urgentie ophogen of verlagen en de vervolgactie aanpassen.
De NTS adviseert de urgentie en vervolgactie op basis van de door de triageprofessional ingevulde triagecriteria. De NTS bepaalt niet de uitkomst van de triage. Het is aan de triageprofessional om de triage te plaatsen in de context van de patiënt en op die manier de uiteindelijke urgentie en de best passende vervolgactie te bepalen.
De triageprofessional zal dus moeten afwijken van het advies als daar een reden toe is. Dit kan het ophogen, maar ook het verlagen van de geadviseerde urgentie zijn en/of het wijzigen van de vervolgactie.
Lokale of regionale afspraken op de HAP, ambulancemeldkamer of spoedeisende hulp kunnen een reden zijn tot aanpassing van de urgentie of vervolgactie, alsmede afspraken met de ketenpartners in de acute zorg.
Bekijk ook
Waarom staan er voor kinderen bij ingangsklacht ‘Kortademigheid’ zowel het triagecriterium ‘Koorts kind’ (U2) als ‘Koorts’ (U3)?
Bij ingangsklacht ‘Kortademigheid’ staat voor kinderen zowel het triagecriterium ‘Koorts kind’ (maximaal leidend tot U2) als ‘Koorts’ (maximaal leidend tot...
Welke typen adviezen zijn er?
De NTS kent 4 soorten adviezen: zelfzorgadviezen, contactadviezen, overbruggingsadviezen en instructies.
Waarom leidt een ICD die 2x is afgegaan niet tot U0 of U1?
Wanneer de persoon niet meer ademhaalt of aanspreekbaar is, dan is er uiteraard sprake van een U0 of U1 en...